Als Jam:
- Snijd 500 gram rabarber in kleine stukjes
- Vermeng met 250 tot 450 gram suiker (naar smaak)
- 2 eetlepels citroensap
- Geraspte schil van 2 sinasappels
- Breng langzaam aan de kook en laat het mengsel 1 dag staan
- Breng opnieuw langzaam aan de kook de jam 10 minuten flink borrelend
- Voldoende voor 2 potten
Als hartige compote:
- Fruit 1 gesnipperde ui heel zachtjes in één eetlepel olie
- Fruit 1-2 eetlepels Indiase currypasta even mee
- Voeg 500 gram in stukken gesneden rabarber toe en 50 gram oersuiker of rietsuiker
- Stoof de rabarber ca. 15 minuten zachtjes gaar
- Bestrooi de compote met fijngehakte koriander
Roergebakken:
- Verhit 25 gram boter in de wok en roerbak de 400 gram rabarber (in stukjes) ca. 4 minuten
- Strooi er 2 eetlepels suiker over en laat even karameliseren
- Voeg 2 eetlepels witte wijn of water en 1 eetlepel muntblaadjes toe
- Warm alles nog 2 minuten door
- Serveer met geklopte crème fraiche
Karin Cedzijnski.
Recente reacties