Als Jam:

  • Snijd 500 gram rabarber in kleine stukjes
  • Vermeng met 250 tot 450 gram suiker (naar smaak)
  • 2 eetlepels citroensap
  • Geraspte schil van 2 sinasappels
  •  Breng langzaam aan de kook en laat het mengsel 1 dag staan
  • Breng opnieuw langzaam aan de kook de jam 10 minuten flink borrelend
  • Voldoende voor 2 potten

 

Als hartige compote:

  • Fruit 1 gesnipperde ui heel zachtjes in één eetlepel olie
  • Fruit 1-2 eetlepels Indiase currypasta even mee
  • Voeg 500 gram in stukken gesneden rabarber toe en 50 gram oersuiker of rietsuiker
  • Stoof de rabarber ca. 15 minuten zachtjes gaar
  • Bestrooi de compote met fijngehakte koriander

Roergebakken:

  • Verhit 25 gram boter in de wok en roerbak de 400 gram rabarber (in stukjes) ca. 4 minuten
  • Strooi er 2 eetlepels suiker over en laat even karameliseren
  • Voeg 2 eetlepels witte wijn of water en 1 eetlepel muntblaadjes toe
  • Warm alles nog 2 minuten door
  • Serveer met geklopte crème fraiche

Karin Cedzijnski.