Heksenkaas (ingestuurd door Ingrid Odekerken)

Ingrediënten voor 250g Heksenkaas:

  • 150g kruidenkaas (1 bakje)
  • 60g mayonaise (je kunt een gedeelte ook door yoghurt vervangen om het minder vet te krijgen)
  • 30g rauwe prei (lichtgroene deel)
  • 10g verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • enkele druppels citroensap
  • beetje suiker (of honing)
  • Staafmixer

Snijd de prei en de peterselie klein.

Houd de helft van de prei even apart. Doe voor de rest alles in een mengkom en zet de staafmixer erop. Roer dan de rest van de stukjes prei erdoorheen.

Laat dit even een uurtje staan en smullen maar.

Erg lekker met reepjes komkommer, speltbrood, soepstengels maar ook bij gegrilde kip, een gepofte aardappel of in een wrap met zalm.