Recept van Karin Cedzijnski.

Pompoensoep.

  • Ingrediënten:
  • 500 gram pompoen (oranje of
  • boterpompoen)
  • 1 wortel
  • 1 rode en gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels groente bouillon (poeder of 2 tabletten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel gember, vers of gemalen
  • Snuifje kurkuma
  • Snuifje chili peper
  • 3 eetlepels pompoenpitten

Snijd alle groente in blokjes, hak de knoflook fijn, fruit alles aan in een grote pan.

Voeg water en bouillon toe en laat ca. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de groenten fijn. Voeg citroensap en de specerijen toe

Als garnering de pompoenpitten licht roosteren en over de soep strooien