Recept van Karin Cedzijnski

Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas. Bijgerecht voor 4 pers.

  • 500 gram geschilde knolselderij
  • 2 grote rode appels in parten
  • sap van een ½ citroen
  • 2 eetl. boter
  • 2 grote uien in halve ringen
  • 1 tl. Kurkuma
  • 150 gr. zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • 1 tl. honing,
  • 200 ml. Slagroom
  • 40 gr hazelnoten, grof gehakt

Snijd de knolselderij eerst in stukken en dan in dunne plakjes. Snijd de appel parten in plakjes. Leg de selderij en appel in water met citroen. Verhit 1 eetl boter en fruit hierin de uienringen met
de kurkuma ongeveer 5 minuten.

Verwarm de oven voor tot 180 gr. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter. Verdeel hierin de knolselderij, appel en uien in laagjes.

Bestrooi elk laagje met wat zout en peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.

Klop de eieren los met de room en de honing en giet over het geheel. Bestrooi met de hazelnoten en bak het geheel ongeveer 30 minuten.